top of page

Conditions liées à la COVID-19 :

 

Les conditions d'annulation applicables ne seront modifiées que si, moins de 3 semaines avant le début du séjour :

  • B&B Horpala DOIT être proche du gouvernement

  • L'invité vient d'une zone qui DOIT être verrouillée par le gouvernement

Dans les deux cas, le client recevra un bon d'achat valant l'acompte versé d'une validité de 6 mois, valable à compter de la date d'annulation.

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden en huisregels B&B Horpala

 

Wij zijn zeer blij dat jullie voor onze B&B hebben gekozen om hier in het mooie Haspengouw even te verpozen. Om het verblijf voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken, vragen we even jullie aandacht voor volgende punten:

 

Algemeen

De gastenkamers zijn eigendom van, en worden beheerd door Jan Vereerstraeten, B&B Horpala, de beheerder/gastheer genoemd. De beheerder kan zich in voorkomende gevallen laten vervangen door een andere gastheer/vrouw of vertegenwoordiger. Deze Algemene Voorwaarden / huisregels zijn van toepassing op alle gebruikers van Bed & Breakfast Horpala. Met het bevestigen van de reservering worden deze Algemene Voorwaarden van kracht. Op verzoek wordt een exemplaar van deze Algemene Voorwaarden kosteloos verstrekt aan de gebruikers. 

Onze B&B laat geen kinderen jonger dan 16 jaar toe. De privéruimtes mogen niet betreden worden door gasten in de B&B. Volgende ruimtes staan ter allen tijde ter beschikking van de gasten: de ontbijtruimte met “Honesty Bar”, het salon, de receptie met informatiebrochures (alsook fiets- en wandelkaarten, al dan niet betalend), de koer met overdekte eetruimte en lounge en de tuin met zit- en ligstoelen.

  • Voorwaarden Booking.com

De voorwaarden van Booking.com worden duidelijk vermeld op de site www.booking.com; met een reservatie via deze site gaat de klant dan ook akkoord met de desbetreffende voorwaarden.

Bij reservatie via Booking.com geldt: er wordt geen voorschot gevraagd, het volledige bedrag zal één week voor aankomst in vermindering gebracht worden met de rekening.

Bij annulering via Booking.com geldt: indien de annulering verder dan één maand voor incheckdatum plaatsvindt worden er geen kosten in rekening gebracht. Indien de annulering korter dan één maand voor de incheckdatum plaatsvindt, zal het volledige bedrag in mindering gebracht worden met de rekening.

Reservering

Bij de reservering dient altijd correct melding te worden gemaakt van het aantal personen dat bij B&B Horpala zal overnachten. In het geval van een overnachting met kinderen dient reeds bij de reserveringsaanvraag de leeftijd van het kind (de kinderen) te worden vermeld. De kamers zijn geschikt voor een maximale bezetting van 2 personen (uitgezonderd de éénpersoonskamer). Het is niet toegestaan om met meer dan twee personen in de kamer te overnachten en/of te verblijven. Dit aantal geldt ongeacht de leeftijd van degene die in de kamer verblijft. 

Met het aangaan van een huurovereenkomst voor uw verblijf worden deze Algemene Voorwaarden en huisregels van kracht. De gastheer kan gasten, bij overtreding van deze Algemene Voorwaarden / huisregels en bij ongepast gedrag, met onmiddellijke ingang de toegang tot B&B Horpala ontzeggen en/of weigeren, zonder verdere mededeling of reden en zonder tegemoetkoming van de verblijfskosten. 

De reservering kan enkel per e-mail worden aangegaan. Na ontvangst sturen wij u een bevestiging van de reservering met vraag naar een voorschot van 50% van de overnachtingskosten of van het gekozen arrangement. Dit voorschot dient gestort te worden binnen de week op rekeningnummer BE 16 7340 0159 7374 met vermelding van uw naam en de code die u krijgt via mail. Na betaling van het voorschot van uw boeking is uw reservering definitief.

Last minute reservaties voor dezelfde dag zijn enkel mogelijk tot 12.00 u. 

  • Reservering met cadeaubon

Bij reservatie dient steeds vermeld te worden dat u wenst te betalen met een cadeaubon.  Wij vragen geen voorschot bij deze wijze van betaling. De uiteindelijke reservatie wordt bevestigd via mail. De cadeaubon is één jaar geldig en wordt niet verlengd, noch terugbetaald. Gelieve bij reservatie steeds het bonnummer te vermelden.

Bij annulering geldt: voor annuleringen korter dan drie weken voor de incheckdatum wordt de bon met 50% van de verblijfkosten verminderd.

  • Reservering met Vlaanderen Cheques

Bij reservatie dient steeds vermeld te worden dat u wenst te betalen met Vlaanderen cheques.  Als voorschot vragen wij 50% van de totale overnachtingskosten of het gekozen arrangement. De uiteindelijke reservatie wordt bevestigd na ontvangst van het voorschot.

Bij annulering geldt: voor annuleringen korter dan drie weken voor de incheckdatum wordt het voorschot ingehouden.  Voor annuleringen langer dan drie weken voor de incheckdatum wordt het voorschot omgezet in een cadeaubon met een geldigheid van zes maanden geldig vanaf annuleringdatum.

Betaalvoorwaarden

Voor alle rechtstreekse reservaties/overnachtingen geldt dat het resterende bedrag/factuur dient voldaan te worden bij het uitchecken van de klant, tenzij een uitstel  wordt afgesproken met goedkeuring en medeweten van B&B Horpala. In dit geval zal het resterend bedrag/factuur moeten voldaan worden binnen de acht kalenderdagen na factuurdatum. Betalingen na deze termijn brengen van rechtswege en zonder ingebrekestelling een forfaitaire vergoeding op gelijk aan 10% van het factuurbedrag, met een minimum van € 25 als schadebeding.

Onze betalingsmogelijkheden bestaan uit cash, VISA en MASTERCARD. 

Tarieven

De tarieven zijn inclusief gas, water, elektriciteit, verwarming, BTW en toeristenbelasting. De tarieven zijn exclusief kosten van een annulering- en/of reisverzekering en/of andere kosten. Tarieven van B&B Horpala zijn steeds vrijblijvend en geschieden onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Alle vermeldingen op onze website worden geacht te goeder trouw te zijn verstrekt en geschieden steeds onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen. B&B Horpala is niet aan kennelijke fouten op haar website gebonden. Het ontbijt is ten allen tijde inbegrepen in het verblijf, het is dan ook bij een tweepersoonsreservering niet mogelijk dat slechts één van de twee gasten het ontbijt boekt.

Aangezien ook wij niet ontsnappen aan de hogere energiefacturen, vragen wij om steeds verantwoord om te gaan met het verbruik van water en elektriciteit. We achten onze gasten ook verantwoordelijk om efficiënt gebruik te maken van onze verwarmingsinstallaties en airco’s. 

Annulering

Indien u spijtig genoeg niet in staat bent om de aangegane reservering na te komen, dient u dit zo spoedig mogelijk bij ons te melden, zodat wij de daardoor vrijgevallen datum alsnog aan derden kunnen aanbieden.

Bij annulering voor verblijven korter dan drie weken voor de incheckdatum, wordt het voorschot ingehouden. Bij annulering voor verblijven langer dan drie weken voor de incheckdatum, wordt het voorschot omgezet in een cadeaubon met een geldigheid van 6 maand, geldig vanaf annuleringsdatum.

De annuleringsvoorwaarden voor betalingen via Booking.com, een cadeaubon of Vlaanderen Cheques worden in bovenstaande artikels weergegeven. 

Inchecken

Inchecken gebeurt tussen 15.30 u. en 17.30 u. Latere tijdstippen zijn op afspraak tevens mogelijk. Geeft u in ieder geval uiterlijk één dag vóór aankomst aan hoe laat u ongeveer verwacht aan te komen. Zo is er zeker iemand aanwezig en hoeft u niet onnodig te wachten. U kunt bijvoorbeeld ook eerder arriveren, om alvast uw bagage neer te zetten en de code voor het deurslot op te halen. Deze code is persoonlijk en mag gebruikt worden enkel tijdens het verblijf in B&B Horpala. Wij vragen dan ook strikt om deze code aan geen “derden” door te geven, noch andere personen toegang tot B&B Horpala te verschaffen zonder onze voorafgaande toelating. 

Uitchecken

Uitchecken kan tot 10:45 uur op de dag van vertrek.

Ontbijt, lunch en avondeten

Het ontbijt wordt geserveerd tussen 8.30 u. en 10.00 u. Het diner wordt om 18.30 u. geserveerd en dient men minimaal drie dagen op voorhand te reserveren. B&B Horpala biedt tevens lunchpakketten aan; deze dienen minimaal één dag op voorhand te worden gereserveerd.

B&B Horpala werkt met een “Honesty bar”; alle geconsumeerde dranken dienen opgeschreven te worden en zullen bij het uitchecken verder afgerekend worden. Het is verboden om zelf-meegebrachte dranken te nuttigen in de volledige B&B. Het is verboden om eigen maaltijden te nuttigen in de kamers. 

Fietsen

Eigen fietsen kunnen gratis in de overdekte en afgesloten fietsenstalling gezet worden, er wordt in dit geval een sleutel uitgeleend aan de gebruiker die teruggegeven moet worden bij het uitchecken. Bij verlies van de sleutel zijn we genoodzaakt €50 in rekening te brengen. B&B Horpala is niet verantwoordelijk voor schade aan de fietsen of ongevallen, van welke aard dan ook, die tijdens het verblijf zijn opgelopen.

Respect voor de buren en andere gasten

B&B Horpala is gelegen in de dorpskern van Horpmaal. Wij verzoeken onze gasten vriendelijk om geen overlast te veroorzaken. Alle muziek – en elk ander geluid – op welke wijze voortgebracht moet op kamersterkte zijn afgestemd, zodat geen geluidsoverlast ontstaat voor de overige gasten en omwonenden en is sowieso verboden van ’s avonds 22.00 u. tot ’s morgens 07.00 u.

Bezoekers

Indien u gasten wenst te ontvangen voor een kort bezoek dient u de gastheer hiervan vooraf in kennis te stellen. Gebruik door derden is in B&B Horpala niet toegestaan. 

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan. 

Sleutelbeheer

Bij aankomst ontvangt u van de gastheer één sleutel bestemd voor uw kamer. U dient zelf zorg te dragen voor het afsluiten van de kamerdeur. Bij het verlaten van B&B Horpala tijdens uw verblijf en bij het uitchecken dient deze sleutel steeds aan het haakje in de receptie gehangen te worden. Het is verboden om de sleutel buitenshuis mee te nemen. Bij verlies van de sleutel zijn we genoodzaakt €50 in rekening te brengen.

Bedlinnen en handdoeken

Bij uw verblijf worden handdoeken en bedlinnen voorzien en verschoond. De verschoning van bedlinnen gebeurt om de vier dagen en de verschoning van handdoeken gebeurt om de twee dagen. De kosten hiervan zijn in de prijs inbegrepen tenzij hier andere afspraken over zijn gemaakt.

Parkeren

Uw auto kan u gratis parkeren op de kleine parking recht tegenover de B&B. Parkeren is uitsluitend toegestaan voor de duur van het verblijf. Fietsen kan u eveneens gratis parkeren in de daarvoor voorziene fietsenstalling. Wij zijn niet aansprakelijk voor diefstal en/of enige vorm van schade aan uw wagen. 

Roken

Het is verboden te roken in de woning/gastenverblijven van B&B Horpala. In overleg kan u roken op het terras, mits anderen hier geen last van hebben en de veiligheid niet in gevaar komt. Het terras dient peuk vrij te blijven, een tafelasbak zal voorzien worden. 

Veiligheid

Brandblusapparaten zijn aanwezig, gebruik deze ook alleen bij brand. In geval van brand gelieve 100 of 112 te bellen, alsook de gastheer en volg de instructies toegevoegd aan de informatie map in uw kamer. 

Het misbruik van brand/blusmiddelen dan wel het onklaar maken van de rookmelder is niet toegestaan en zal in rekening gebracht worden.

Voor de veiligheid van al onze gasten is de voordeur voorzien van een cijferslot. Deze code krijgt u mee bij het inchecken en mag niet aan derden doorgegeven worden. Bij het verlaten van B&B Horpala moet men de voordeur gebruiken. Het gebruik van de achterpoort is verboden.

De terrasdeur sluit om 23.00 uur, de voordeur blijft steeds open en werkt via een cijferslot. 

Alcohol en drugs

Alcoholmisbruik is verboden, dus geniet, maar drink met mate. Het is bij B&B Horpala verboden om drugs te bezitten, te gebruiken en/of te verhandelen. 

Internet

B&B Horpala biedt een WIFI gastennetwerk aan. De gebruiker zal zich onthouden van het bezoeken van internet websites die een onrechtmatig karakter hebben of die niet stroken met de reputatie van B&B Horpala als aanbieder van de accommodatie. Bij constatering of het vermoeden van hinder van derden en/of (overig) internetmisbruik door de gebruiker heeft B&B Horpala het recht zonder nadere aankondiging de toegang tot internet al dan niet geheel te blokkeren. 

Schade

B&B Horpala is op geen enkele manier aansprakelijk voor enige vorm van schade, verlies, diefstal, ongeluk, ongevallen, persoonlijke letsels of medische kosten die u heeft of ondervindt tijdens uw verblijf. Mocht er tijdens uw verblijf schade worden veroorzaakt aan de accommodatie of de inrichting ervan, dient u de gastheer hiervan op de hoogte te stellen. Indien nodig zal de beheerder de kosten hiervan in rekening brengen.

Verloren voorwerpen

B&B Horpala is niet verantwoordelijk voor het verlies van persoonlijke goederen. Indien wij echter de verloren goederen achteraf terugvinden, zullen wij de gasten hiervan op de hoogte brengen en deze voor de duurtijd van één maand in bewaring houden. Verzending van de verloren en teruggevonden goederen is tevens mogelijk, op kosten van de gast.

Privacyverklaring

B&B Horpala kan persoonsgegevens verzamelen van gebruikers wanneer deze een vraag/reservatie plaatsen, via mail - contactformulier of telefonisch, zich abonneren op de nieuwsbrief, deelnemen aan een wedstrijd of promotie, reageren op een enquête of een formulier invullen.

Voor zover dit passend is, kunnen de gebruikers worden gevraagd om gegevens inzake hun naam, e-mailadres, telefoonnummer, fysieke adres, postcode, land, nationaliteit, rijksregisternummer, geboortedatum en ID-nummer te verstrekken.

Deze persoonsgegevens worden gebruikt om de boeking uit te voeren, om de betaling te verwerken, voor communicatie over de boeking, voor customer services en om deze services te verbeteren, om problemen met aan u geleverde diensten te voorkomen en op te lossen, om nieuwsbrieven waarop de gebruiker zich heeft geabonneerd te verzenden en voor klantstatistieken.

Daarnaast kan informatie gebruikt worden om een promotie, enquête, wedstrijd en andere functies van de site uit te voeren en/of voor andere marketingdoeleinden; steeds voor eigen gebruik binnen de doeleinden van B&B Horpala.

Voorts kunnen we uw gegevens verwerken om te voldoen aan wettelijke voorschriften en/of regelgeving. 

B&B Horpala kan aan de gebruikers die een vraag tot reservatie of reservering hebben gemaakt, nieuwsbrieven verzenden betreffende promoties of acties van B&B Horpala.

Wanneer u zich op enig moment wilt afmelden voor het ontvangen van toekomstige e-mails, dan kunt u dit doen door onderaan de nieuwsbrief op de tekst "unsubscribe" te klikken.

Persoonsgegevens worden niet doorgegeven, verhuurd, verkocht of verhandeld aan derden, tenzij dit kadert in een noodzakelijk wettelijk kader.

Gebruikers kunnen reclame-inhoud of andere inhoud op onze site aantreffen die doorlinkt naar de sites en diensten van derde partijen.

Wij hebben geen controle over de inhoud of links die op deze sites verschijnen en zijn niet verantwoordelijk voor de praktijken van websites die naar of van onze site linken. 

B&B Horpala bewaart de persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is voor de verwezenlijking van het doel.  Sommige gegevens moet worden bewaard voor een termijn bij wet opgelegd.

De klant heeft ten allen tijde recht op inzage van zijn persoonsgegevens en kan ze laten verbeteren indien ze onjuist of onvolledig zijn, ze laten verwijderen, de verwerking ervan laten beperken en bezwaar maken tegen de verwerking van hem betreffende persoonsgegevens.

De klant kan hiervoor contact opnemen met B&B Horpala, Cartuyvelstraat 33, 3870 Horpmaal; horpala@telenet.be 

Indien er gereageerd wordt per email, zal deze steeds een kopie van de identiteitskaart moeten bevatten.

De klant beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel - commission@privacycommission.be)

Dit document is voor het laatst bijgewerkt in november 2021.

bottom of page